Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

UHT (1)

27 september 2020
Rhenen


Na een tijd niet meer met mijn maatjes van Avantri te hebben gelopen vanwege Corona en andere evenementen is het nu eindelijk zover, en dan ook gelijk de UHT. Gisteren nog bij MyHealth bezig geweest, een uur intensief sporten, dus 100% fit zal ik niet zijn, maar we lopen een trainingstempo, dat moet wel kunnen. André pikt me op in Bergambacht en we halen ook Lennart de Langen nog even op waarna we naar station Zeist/Driebergen rijden en de anderen opwachten.

Derk Roest, Lukas Balk, Richard Verstraten, Pieter en Johan van Rossum, Lennart de Langen, Bert van der Heide, André Kraaijeveld en ik, we zijn met 9 lopers.

We gaan deze keer eerst met de trein en lopen dan terug. Ik wil met mijn OV een ticket regelen, maar ik blijk ipv mijn OV kaart mijn Airmilespas bij me te hebben. In het donker het pasje op mijn portemonnee gehaald toen Ina nog sliep en toen de verkeerde gepakt. Stom, en nu= Zwart rijden? Dat is niet nodig, Lukas blijkt nog een reservepasje te hebben waar genoeg op staat. De reis kost 6,50 euro, dat stuur ik later via een tikkie weer terug.

Na de treinreis gaan we snel op pad. Nog wel een beetje stijve benen van gisteren, maar verder gaat het goed. Ik heb de route andersom nog nooit gelopen en heb mijn route er ook niet ingezet en volg Derk. In het begin zie ik dat we verkeerd gaan en volg ik mijn eigen route. Ik had wat achterstand opgelopen omdat mijn waterzak lekte, de slang zat niet helemaal goed vast. Ik sluit weer aan en we vervolgen de route. We lopen best een aardig pittig tempo en zowel Pieter als ik hebben onze handen vol om dit tempo bij te benen. Uiteindelijk lukt het wel om er bij te blijven en komen we na ruim 3 uur weer terug op station Zeist/Driebergen waarna we in de parkeergarage wat eten, drinken, ons weer omkleden en na een half uurtje weer vertrekken. Was een heerlijke ochtend zo en een goede training ook al was het best pittig.

Naober(pad)

30 september 2020
Emmer-Compascuum


Noaber(pad).
(ontmoeting in Drenthe)

Noaber is een typisch Nedersaksisch woord en begrip.
Als je echt een uitgebreide uitleg wilt moet je het internet maar even raadplegen.
Sinds begin maart dit jaar woon ik in Drenthe, een provincie die onderdeel uitmaakt van het Nedersaksische taalgebied.
Vandaag ontdekte ik echter (pas) dat door dat gebied een lange-afstand-pad loopt dat de fraaie naam Noaberpad draagt.
Het blijkt te lopen van Bad Nieuweschans in Groningen naar Kleef in Duitsland.
Het loopt langs en over de Duitse grens van de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland en doet daarmee zijn naam ook in die zin eer aan; Duitsland en Nederland zijn immers ook noabers.

Vandaag rond het middaguur was ik weer eens lekker aan het (hard-)lopen over een van de mooie fiets/wandelpaden die je hier in Oost-Drenthe in overvloed kunt vinden.
Wat schertst mijn verbazing als ik voor me ineens een bekende gestalte denk te zien wandelen.
Zal toch niet hè.
Jazeker wel.
Hè hallo.
Hé wat doe jij hier?
Kan ik beter aan jou vragen, want jij loopt hier in mijn achtertuin!
Een opmerking die ik enkele jaren daarvoor ook al eens maakte toen ik Robert (Hoek) met een groepje lopers tegenkwam bij de Reeuwijkse plassen.
Het zachte herfstweer liet gelukkig toe dat ik m’n loopje best even kon onderbreken voor deze toch wel bijzondere ontmoeting zo’n 210 kilometer van Schoonhoven.
Tja, om met Daniel Lohues te spreken:
‘Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a’j ‘t zien van dizze kant’ (uit ‘Hier kom ik weg’).

Robert bleek het Noaberpad uit te wandelen.
Nadat ik aangegeven had welk kant hij het beste....maar dat wist ie zelf denk ik ook wel, besloot ik m’n route die dag wat aan te passen.
Een langere duurloop waarbij ik Robert zijn route later nogmaals zou kruisen.
Het oorspronkelijke gekozen tempo was wat aan de hoge kant, maar als ik eenmaal een tempo gekozen heb kan ik altijd slecht omschakelen.
Dus Robert, later op de dag had ik op de bank toch even een wegzakkertje.

We spreken nog steeds geen woord Drents, ondanks dat we al jaren fan zijn van de genoemde Drentse troubadour.
Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat één dag na de sleuteloverdracht Nederland in lockdown ging.
Een probleem is het niet, want niemand fronst hier ook maar even de wenkbrauwen als men in (hoog?) Nederlands wordt aangesproken.
Dit niet in de laatste plaats omdat er inmiddels aardig wat randstedelingen naar deze kant getrokken zijn.
Wees maar niet bang, ik ga hier geen pleidooi houden voor het leven in het mooie Drenthe.
Oké de belangrijkste kernwoorden zijn ruimte, rust en betaalbare woningen.
En natuurlijk zijn er hier ook heus wel wat probleempjes, maar zaken als Corona en de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zijn natuurlijk niet specifiek streekgebonden.
Puur informatief, we zitten hier zo’n 13 meter boven NAP, maar dit terzijde.
Kortom, we wonen hier prima naar ons zin.
En je hebt hier natuurlijk noaberschap.

Groetjes uit Emmer-Compascuum (wordt tegenwoordig trouwens bijna altijd als kuum uitgesprokenen en niet meer zoals vroeger - toen was geluk nog heel gewoon - als kuu-um),

Nico en Marja van den Heuvel.

Trail by the Sea

20 september 2020
Renesse


Vandaag had ik het plan om met de duurloopgroep mee te gaan, Ina zou de Trail by the Sea gaan lopen in Renesse, ik had me daar niet voor ingeschreven en hij zit al vol. Ze geven best veel zon en warm weer op en Ina baalt er al van, ook dat ze dan alleen naar Zeeland moet. Ze komt met het plan dat ik dan op haar startnummer ga lopen en dat ze dan zelf gaat fietsen. Dat is wel een goed idee. Lopen is voor mij toch leuker dan fietsen en het beloofd met dat vele zand ook zwaar te worden, dat lukt bij mij beter dan bij Ina.
Na mijn moeder verzorgd te hebben gaan we op pad en zijn rond 10.30 in Renesse. We laden de fiets van Ina uit en Ina gaat op pad, een leuke ronde daar in de ruime regio en ook de Zeelandbrug gaat over gefietst worden.
Ik moet nog 1,5 kilometer lopen naar de start en heb de straat in maps ingegeven. Ik kom met veel andere lopers aan bij een camping maar die blijkt dood te lopen. We moeten helemaal terug en de tijd begint zelfs krap te worden. Mijn starttijd is 11.09 uur met startnummer 47. Om 11.00 starten de eerste 15 lopers en daana iedere 3 minuten weer 15 lopers. Ik kom toch nog net op tijd en kan nog even naar het toilet waarna ik nog 2 minuten over heb. Bij mij liep een jongen met startnummer 1, die was echt te laat en mocht gelijk weg om de anderen te proberen in te halen.
In het startvak staan we ruim uit elkaar met 15 lopers. Twee lopers vragen aan elkaar waar ze vandaag komen en zegt er één dat hij uit Bergambacht komt. Jeetje, wat een toeval, het blijkt Jan de Boer te zijn, ik ken hem niet, maar hij mij wel. Jan is wat minder snel dan ik en blijft achter me. Na de start gaan de snellere mannen er al vandoor, ik ben middenmotor in deze groep.
In het begin is het allemaal goed te doen, maar daarna beginnen de duinen, het mulle zand, dan het strand op waar we goed kunnen lopen al zakken we wel iets weg, maar het zwaarste stuk moet nog komen.
Vanaf het strand moeten we door et mulle zand de duinen in waar we de ene na de andere zandheuvel moeten beklimmen en dat met de volle zn op het hoofd. Niets voor mij, al gaat het nog best redelijk.
Na de zandmassa's ga ik eerste even zitten op het gras en trek mijn schoenen uit om de hoeveelheid zand eruit te schudden. Ook even op adem komen na het zware geploeter is niet verkeerd.
Nu gaan we via veel bossen weer terug naar Renesse en kom ik warempel Ina's collega Marieke Baas tegen die daar met haar partner aan het wandelen is in de ossen, wat een toeval. Ik stop niet, zeg even gedag en ga verder. We finishen op een andere plaats dan dat we zijn gestart, ik kom binnen in 2.20.11 , de speaker roept om, daar hebben we nummer 47 en dan is het stil. Hij kijkt me aan en ik zeg, ik lijk er niet op. Mijn naam Ina op het startnummer en op zijn lijst kloppen natuurlijk niet bij de loper. Ik geef mijn eigen naam door bij de organisatie waarna ik navraag doe naar het grote parkeerterrein waar we de auto neer hebben gezet.
Hier tegenover ligt een groot terrein zegt de man waaraan ik het heb gevraagd en laat dat nu precies het terrein zijn waar onze auto staat, top natuurlijk.
Ik ben best wel wat getekend door allemaal witte zoutvlekken op de kleding en in het gezicht en fris me even op en bel Ina dat ik binnen ben. Ina blijkt op slechts 4 kilometer afstand te zitten en komt er vrij snel aan waarna we weer op huis aan gaan. Onderweg doen we nog even een bakkie en genieten van weer een leuke dag samen op pad. Uiteindelijk blijk ik 86e van de 206 te zijn geworden, nog niet eens zo gek.Was een prima evenement op deze manier.

Nazomerloop

06 september 2020
Schoonhoven


Vandaag staat er dan echt weer een evenement van Avantri op het programma, eindelijk. Het is de Nazomerloop.
Ondanks de corona is Avantri erin geslaagd om te voldoen aan de eisen die corona met zich meebrengt en de veiligheid van de lopers te garanderen.
Hoe moeten we dat zien?
Op zowel de 5 als de 10 kilometers mogen maximaal 100 lopers starten. Er is alleen voorinschrijving. Veel lopers schrijven zich in maar de maximale aantallen worden niet gehaald, de 10 is wel bijna vol met ruim 90 lopers, al blijkt niet iedereen die zich heeft ingeschreven ook daadwerkelijk te komen opdagen.
We starten met 3 lopers naast elkaar op de baan met gepaste afstand, anderhalve meter daarachter rij 2 met weer 3 lopers en zo verder. De lopers zijn ingedeeld op snelheid, de snelst opgegeven te verwachten tijden eerst.
Door deze start zullen de snelsten ook voorop blijven lopen en zijn er niet veel inhaalmomenten.
Het is leuk om iedereen weer eens te zien. Door de Corona en het "gedoe"met opgeven als je wilt gaan trainen, wachtlijsten, dan weer wel mogen en dan weer niet hoeft het van mij allemaal iet zo nodig meer en heb ik er niet zoveel zin meer in. Daardoor mis ik wel de gezelligheid voor zover die er nog is in deze tijd. Ik loop nu regelmatig een klein uurtje in Krimpen voorafgaande aan mijn spinninguurtje, al is dat maar een klein groepje. Daar krijg ik training van Hidde Demoed, de winnaar van de Nazomerloop.
Veel lopers blijken toch tijden op te hebben gegeven tussen de 45 en 50 minuten, daarin zien we toch wel een leuke strijd. Zelf heb ik opgegeven 45 minuten op de 10 kilometer, maar de zon schijnt weer eens bij de nazomerloop en mijn benen denken er dan over om maar minder snel te lopen. Het zit tussen mijn oren, dat is zeker, maar als de zon schijnt kak ik altijd in.
De eerste 2 kilometer liep ik nog in 4.30 per kilometer maar zodra De Hem opdoemde met daar ook de eerste drankpost moest ik het tempo laten lopen. Doel was wel om ruim onder de 50 minuten te lopen, als het kan onder de 47.30 , dat gaat nog wel een strijd worden.
Ik loop eigenlijk best wel constant en ruim onder de 5 minuten er kilometer maar kom niet op de 4.30 meer uit. Bij de finish blijk ik toch nog best een nette 46.30 te hebben gelopen waar ik best wel blij mee ben. Lang niet de opgegeven 45 minuten natuurlijk, maar met de zon ligt het bij mij altijd hoger helaas.
De opzet was super en alles lijkt goed te zijn gegaan. Een mooie manier om ook de Dijkloop zo te doen denk ik, de Oliebollenloop zal een heel ander verhaal worden.

Summertrail Marathon Veluwe

23 augustus 2020
Bergambacht


Vandaag staat er weer een leuk evenement op het programma, de Summertrail Marathon op de Veluwe. Ik heb me de afgelopen week nog ingeschreven en heb me erover verbaasd dat er ondanks corona nog plaats was.
Zaterdag voor het evenement belt de organisatie me op en geeft aan dat ze hebben besloten de marathon niet individueel te lopen, maar in duo's.
De opzet van de marathon was om iedere 5 kilometer opnieuw te starten met een etappe die afgelegd moet zijn in een half uur. Veel lopers zouden zeker op het einde problemen gaan krijgen om op de onverharde delen het half uur niet te halen op de 5 kilometer en daardoor te laat binnen komen. Zelf had ik ook een hard hoofd in of ik iedere keer dat tempo vast zou kunnen houden, zeker op de stukken met mul zand. Jammer dat het dus geen hele gaat worden, maar een halve is ook leuk, de andere helft leg je af op de fiets.
De marathon loopt van Apeldoorn naar Heerde, je steekt derhalve de hele Veluwe over. Zwaar maar wel genieten denk ik dan.
Ivm Corona gaat er geen bus van finishplaats Heerde bij de Schaapskooi naar de start in Kootwijk maar moeten we zelf zien bij de start te komen.
Ina en ik gaan op pad. Ina zet me af in Kootwijk waarna ik naar de start wandel die midden op de heide ligt, zelf rijdt Ina naar Oosterbeek om daar mee te doen aan een fietstocht. Ze kan starten tussen 9 e 11 uur, dus dat komt niet zo krap, wel zal ik aan het einde moeten wachten want Ina doet er veel langer over, maar dat is ook wel eens andersom, geen probleem dus.

Ik meld me bij de start en zie dat we maar met 25 lopers zijn, blijkt een kleinschalige loop te zijn, maar wel vreselijk leuk.
Mijn duoloper blijkt wat sneller te zijn dan ik, maar ondanks dat moet ik de zwaardere stukken lopen. De start voor de eerste etappe van 5 kilometer ligt midden op de heide bij Kootwijk bij een uitkijktoren en loopt vandaar door veelal mul zand naar het Noorden. Ik ben ruim op tijd binnen en we wachten op de andere 11 teams. Iedereen is op tijd en we starten met etappe 2, ik stap op de fiets. Schakelen gaat niet soepel met deze fiets en alles rammelt, maar hij doet het.
In het begin is het warm, maar ze geven wel buien op, ik ben benieuwd, ook voor Ina.
We lopen en fietsen netjes onze etappes en het is echt genieten van de mooie omgeving. Wel begint het steeds donkerder te worden, ik betwijfel of we het droog houden.
Als we uiteindelijk aankomen bij de Schaapskooi begint het te regenen.

Gezien de kleinschaligheid van het evenement verwacht ik na afloop niet veel, maar we ontvangen van de organisator een tas met versnaperingen zoals een mars, mini chocoladereepjes, een Belgische wafel, fruit, energiedrank, water, etc. Ook kregen we een leuke oorkonde met daarop de tijd en afgelegde afstand en zelfs onze naam erop. Erg leuk gedaan. Ik denk er over om volgend jaar weer mee te doen, ze organiseren deze al heel lang en ik heb er nooit van gehoord.
We nemen afscheid van elkaar. Ik bel Ina en zeg dat ik binnen ben. Ina heeft n de stroomregen gefietst en is het wel zat. Ze gaat de tocht een lus inkorten en komt er dan aan, maar dat kan nog wel 1,5 uur duren.
Het begint inmiddels te hozen en ik zoek beschutting bij horecagelegenheid De Schaapskooi. Ik heb geen geld bij me, heb honger en heb het koud. Ik eet veel dingen uit de gekregen tas op en begin op te knappen. Ik heb het behoorlijk koud en heb ook geen droge kleding bij me, die is bij Ina. Ik heb trek in een bak koffie en een patatje en vraag of ik later mag betalen. Geen probleem hoor, super geregeld, ik krijg de bestelling en geniet ervan. Inmiddels begin ik flink te klappertanden en het duurt nog wel even voordat Ina komt. uiteindelijk zou dat twee uur duren en was ik blij dat ik in kon stappen. Eerst snel even omkleden en dan de kachel voluit om te herstellen en onderweg nog genieten van een lekker bakkie. Ina heeft een mooie tocht gehad maar kreeg een lekke band en veel regen. Gelukkig hielp iemand haar met de band anders had ik nog langer moeten wachten. 

ZoekenWebsite sponsors