Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

CPC Loop

11 maart 2018
Den Haag


Vorig weekend even geen wedstrijdje gelopen, maar vandaag staat er weer wat op het programma, de CPC Loop.
Vijf jaar geleden heb ik deze loop voor het eerst gelopen met Nicky, Els en Susanne, als hun haas. Het vroor toen flink en er stond destijds een ijskoude wind. Vandaag is dat anders. Geen vorst, wel wat wind, maar veel minder dan toen en vandaag is het zelfs wat zonnig na regen in de morgen. De start is pas om 14.30 uur voor wave 1, Ina en ik zitten in wave 2, die start om 14.40 uur.

De CPC Loop, dat had ook zomaar de Halve Natuurmarathon kunnen zijn. Was best een lastige keuze, het is zonde dat ze gelijk vallen. Gezien de hoeveelheid lopers in Den Haag zou het wellicht handiger zijn als ze in Lekkerkerk een andere datum prikken als ze meer lopers willen krijgen, in mijn geval had ik ze dan allebei kunnen doen.
Ben ik dan de enige loper van Avantri ? Dat dus niet, ook Stefanie Lorwa, Saskia van Wijk, Yvonne van der Hoeven en Kevin Driessen zijn van de partij, ook fysiotherapeute Nanda van Elven was van de partij. Ook initiator Robin Pillekers van Ik loop hard.nl doet mee aan de halve marathon.

We gaan vandaag met de auto naar Gouda en pakken daar de trein naar Den Haag waar we vlak bij het Malieveld uitstappen, daar is ook de start.
Ina heeft haar startnummer al, ik moet me melden bij het wedstrijdsecretariaat omdat mijn nummer niet is opgestuurd. Bergambacht is achtergebleven gebied denk ik, al moeten ze de gemeente Krimpenerwaard toch wel weten te vinden.
De dame achter de desk komt me bekend voor, ze ziet me in mijn Feyenoord trainingspak en vraagt of ik ook de marathon van Rotterdam ga doen. Voor de 31e keer geef ik aan. Wauw, dus je bent super marathon master, dan zie ik je daar weer, dan ben ik er ook bij zegt ze. Ik moet me dan wel even bij haar melden, dat vind ze leuk.

Nu het drassige Malieveld over om ons om te kleden, daarna geven we de tassen af en begeven we ons richting start. Eerst nog even een plasstop en dan komen we de andere lopers van Avantri tegen, gezellig even kletsen, een fotootje maken, waarna ze alvast naar het vak gaan, Ina en ik volgen wat later.
Wat gaan we aantrekken vandaag. Ik kies voor de korte legging en het "Cor shirt".
Ina trekt een lange broek aan, een hemdje en een warme hardlooptrui, die Ina kennende wel snel uit zal gaan.
Het zonnetje schijnt flink en ik begin al te zweten en heb medelijden met de lopers die ik zie in jasjes en lange leggings.
Het is reuze gezellig onder de klanken van een pseudo Frans Bauer. De speaker zweept ons op als we over de startstreep komen en we zijn op weg.
Het is flink druk en soms slalommen om een beetje in je tempo te kunnen blijven lopen. Het gaat al meteen flink snel, Ina heeft er zin in. De trui gaat al snel uit en ik geniet van alles. Het is voor mij een heerlijk tempo om Ina zo te volgen. Tijd om rond te kijken, te genieten van de folklore, lopers in verschillende outfits, de één fluitend en ontspannen lopend, de ander zwoegend en steunend om vooruit te komen, de bandjes en muziek onderweg, absoluut een aanrader.
De eerste 5 gaan in 27.57 , veel te snel natuurlijk, uitgaande van een tempo van 6 minuten per kilometer, maar we gaan het zien. We halen daar Stefanie in die wat eerder was gestart.
Na 10 kilometer komen we door in 56.10 , waar gaat dit eindigen ?
Het begint steeds warmer te worden, het gaat lekker, maar we nemen ook de tijd voor stops, dit keer een plasstop en ook een drankstop, waar we zo'n 3 minuten vertraging hebben maar nog steeds binnen een schema van 6 minuten per kilometer lopen, het gaat lekker.
We pakken al meteen weer het goede tempo op en noteren bij 15 kilometer 1.27.51 , nog steeds ruim binnen de 6 minuten per kilometer.
Ina moet bij 17 kilometer nog even een pitstop maken en er staat gelukkig een Dixi bij de drankpost daar.
Nu gaan we in een goed tempo richting de finish.
Om gemiddeld op een tempo van 6 minuten per kilometer uit te komen moeten we in de 2.06 zitten, maar daar gaan we uiteindelijk toch nog net onder in 2.05.57
Bij de finish wacht ons een mooie medaille en een flesje dorstlesser.
We zien Nanda en Saskia al staan bij de thee en even later komen ook Stefanie, Yvonne en Kevin eraan, allemaal goed gelopen en in vorm voor de marathon van Rotterdam.

Nu weer even de tassen halen, omkleden en dan weer terug wandelen naar het station waar ik nog een patatje eet en Ina een milkshake, even wat aanvullen.
Na een heerlijke middag keren we voldaan huiswaarts.

Polderloop

25 februari 2018
Hazerswoude


Na de verrassend goed gelopen Knotwilgenloop sta ik even in dubio. Als ik opsta is het al te laat om te gaan trainen bij de club. Een stuk met Ina lopen is een leuke optie, maar Ina wil waarschijnlijk in de middag een stuk gaan lopen, is nog niet zeker. Ik kijk op mijn horloge. Het is eigenlijk te krap, maar als ik opschiet ga ik nog redelijk rond de starttijd in Hazerswoude verschijnen als ik opschiet.
Snel alles bij elkaar rapen, oei, sleutel verloren in de haast. Ina bellen of de sleutel soms op straat is gevallen en ja hoor, gelukkig. Aanbellen bij moeders om in mijn huis te kunnen, terug naar Schoonhoven is geen optie, dan ben ik zeker te laat. Als een speer omkleden en op weg naar Hazerswoude.
Daar aangekomen snel inschrijven, nog naar het toilet en ik zie dat ik te laat ben. In een sprintje naar de start. Als ik aankom zie ik een groepje lopen. Ik vraag iemand van de organisatie of dat misschien de halve marathon is. Nee is het antwoord, je hebt geluk, die staan daar rechts en gaan zo op pad. Pffff, toch nog gehaald.
Bij de lopers aangekomen zie ik een aantal kinderen staan en begin te twijfelen. Ik vraag aan een groepje lopers of dit de halve marathon is waarop ze antwoorden dat die net is gestart en dat dit dus wel degelijk de groep was die me voorbij rende. Leuk als ze van de organisatie niet eens weten hoe het zit. Dan als een speer in de achtervolging met een achterstand van 2 minuten.

Als ik op pad ben probeer ik in mijn ritme te komen, dat valt nog niet mee, ik voel duidelijk de halve marathon van gisteren nog. Het plan om uit te gaan lopen moet ik nu zeker doen, meer zit er ook niet in.
Ik maak er een trainingsloop van in een tempo rond de 5.30 per kilometer. Dit tempo is te doen, er staat een flinke puist wind, maar dat maakt het voor mij wel zoveel leuker, net als gisteren.
De eerste 5 gaan in 26.52 inclusief de eerste drankpost bij 4 kilometer, de tweede drankpost volgt op 9 kilometer en de 10 kilometer leg ik af in 53.58
Na een inhaalrace loop ik nu al een hele tijd helemaal alleen. Het gat naar achteren is groot, het gat naar voren ook best fors, al merk ik wel dat ik nog steeds wat inloop.
De 3e drankpost is bij 14 kilometer, de 15 kilometer gaat in 1.21.02 , de kilometertijden blijven goed, al merk ik wel dat de benen iedere kilometer zwaarder aan gaan voelen.
Bij 18 kilometer haal ik eindelijk weer een loper in die meteen de achtervolging inzet. Bij de drankpost van 19 kilometer stop ik nog even om wat te drinken en komt de loper weer naast me, waarna ik er gelijk weer vandoor ga en langzaam weer een gaatje sla met de man.
Als ik uiteindelijk binnen ben staat de klok op 1.53.31 , zo'n 2 minuten onder het schema van 5.30 per kilometer, gemiddeld bleek het 5.25 te zijn geworden.
Best wel tevreden pak ik een lekkere warme douche en scoor nog net een patatje voordat de keuken dicht gaat. Nu op weg naar Ina voor een bakkie en de sleutels ophalen waarna ik weer naar huis ga. Wat een heerlijk weekend met twee halve marathons

Knotwilgenloop

24 februari 2018
Woerden


Vandaag tegen alle verwachting toch de Knotwilgenloop in Woerden gelopen, de halve marathon.
Ik ben vrij vandaag, maar heb veel dingen op het programma staan. Om half 10 naar de fyio om te kijken of het SI gewricht weer op zijn plaats wil, anders géén lopen vandaag.
Dan naar Dordrecht met Ina en daarna om 14.30 uur naar het voetballen van Esther, de dochter van Ina, dat heb ik beloofd, maar de wedstrijd wordt afgelast, nu nog zien op tijd uit Dordrecht te komen. Die hoop heb ik eigenlijk opgegeven, dan dus geen loopje, maar wonder boven wonder hebben we de veerpont mee in Bergambacht. Snel Ina thuis afzetten, mijn spullen had ik al meegenomen, ik moet me alleen nog omkleden.
Nu snel naar Woerden. Het verkeer zit goed mee en wonder boven wonder arriveer ik om 13.50 uur op de parkeerplaats van het sportcomplex. Even zoeken naar de baan, op een drafje naar de kantine. Inschrijven? Een man wijst me de weg. Nee mijnheer, dit is de voorinschrijving, de inschrijving is boven.
Snel invullen. Oei, wedstrijdlicentienummer. Geen tijd om mijn pasje op te zoeken in mijn tas, ook geen bril bij me, dan maar snel recreatie aankruisen.
Op een drafje weer naar beneden naar de kleedruimte, me snel omkleden en dan snel naar de start. Pffff, ik heb zelfs nog 2 minuten over. Helaas helemaal niets gedronken door de drukte, maar het is lekker koel en winderig, mijn weertje. Zoveel zal ik niet zweten denk ik.

Na de start gaat de eerste kilometer op de baan, 2,5 rondje waarna we het hek uitgaan. Na de eerste passage zie ik Aad, Janet, Vincent Uilenberg en Aart de With staan die me aanmoedigen. Leuk om ze te zien. Ik sta bij de tweede passage even om wat te kletsen en ga dan op pad, het hek uit en de polder in.
Ik heb niet echt een doel vandaag, een tempo van 5 minuten per kilometer lijkt me wel een goed tempo, ik wil nog wat op reserve lopen om morgen ook nog te kunnen lopen.
De eerste 3 kilometer met wind tegen gaan in 5 minuten per kilometer, daarna met wind mee loop ik rond de 4.45 per kilometer. Het gaat eigenlijk heerlijk. Veel klagen over de wind en kou, maar ik niet, het is mijn weertje. Ik loop de hele race alleen en haal diverse groepjes in die bij elkaar blijven om elkaar uit de wind te houden, maar daar heb ik vandaag geen behoefte aan. In één van die groepjes haal ik ook Tsjah Liem in, een loper die ik vooral in het verleden vaak tegen kwam en die steevast altijd voor me eindigde.
Ik passeer achtereenvolgend de keerpunten van de 5, 10 en 15 kilometer en loop naar Oudewater waar ons keerpunt op de halve marathon is en zie aan de andere kant van het water, reeds op de terugweg, Jan Hendrikse lopen. Jan zit ver voor me en loopt super zo te zien.
Zonder problemen loop ik de kilometers onder de 5 minuten per kilometer, behalve als er een drankpost is. Mijn doel van 1.45 ga ik dan ook makkelijk halen.
Als ik op de baan kom haal ik nog een groepje 15 kilometerlopers in en kom uiteindelijk over de streep in 1.41.41 , nog best een knappe tijd zonder voluit te gaan.

Ik kom Jan Hendrikse weer tegen in het clubgebouw en vraag waar de anderen zijn, die blijken boven in de veel te kleine kantine te zitten. Gezellig even gekletst met elkaar. Na de prijsuitreiking bestelt Janet nog een drankje en ga ik me snel even omkleden. Nu weer terug naar de kantine waar bijna alleen die plakkers van Avantri nog zitten. Nog even gezellig gekletst waarna we weer naar huis reden.

Morgen wellicht trainen, of een stuk met Ina rennen of wellicht een loopje ergens als de beentjes mee willen werken.

BAV Wintercup

18 februari 2018
Baarn


Deze zondag geen training, maar eens lekker uitgeslapen en met elkaar van een lekker ontbijtje genoten.
Dan maar eens geen wedstrijdje of training, maar een stukje voor mijzelf lopen. Toch nog even kijken of er ergens in de middag nog een loopje is. Ja, er is een loop, de BAV Wintercup in Baarn. Een cross van 10 kilometer. Nu ben ik niet zo van het crossen, maar dit ziet er uit als een soort veldloop, dat lijkt me wel leuk en is nog te halen.
Ik pak snel mijn spullen en ga om 12.10 uur op pad. Om 13.00 uur arriveer ik in Baarn en om 13.30 uur is de start. Snel even mijn startnummer regelen, me omkleden en dan eens gaan kijken wat me te wachten staat.
Als ik bij de start arriveer zie ik lopers binnenkomen van de wedstrijd, zelf doe ik mee aan de recreatieloop, voor de wedstrijd was ik te laat. Ik zie ineens Jan Zijderlaan uitlopen samen met zijn zoontje en maak even een praatje met hen. Jan is tweede geworden in ruim 38 minuten. Pffff, wat een snelle tijd. Het is met gewone schoenen goed te doen zegt Jan, maar ik heb mijn trailschoenen al aan.
Ik wil niet te gek doen na het vorige weekend, het doel is 5 minuten per kilometer. Het zijn 4 rondjes van 2,5 kilometer zonder al te veel blubber, maar wel met wat kleine heuveltjes en door het bos, eens kijken of dat gaat lukken.
ik zie ineens ook Margriet Zijderlaan binnenkomen namens Clytoneus uit Woerden, haar woonplaats. Ook even met Margriet gepraat. De speaker roept om dat het nog 3 minuten is tot de start en roept de lopers op om zich naar de start te begeven.

Na het startschot zit ik een beetje in het midden en begin langzaam mijn ritme te vinden en wat mensen in te halen. De eerste kilometer gaat net onder de 5 minuten, de tweede er ruim onder, maar de derde er iets boven. Het tempo is prima, de kilometertijden schommelen iets door het ongelijke parcours met de stukken vals plat, maar het gaat prima. Kilometer 8 blijkt ineens te langzaam in 5.16 en ik zet weer iets aan om te zorgen dat ik onder de 50 minuten binnen kom, dat is geen enkel probleem. Mijn eindtijd is 49.26 en zonder echt moe te worden kom ik fit over de streep en ontvang daar een vaantje en een flesje sportwater.

Bekenden zie ik verder niet en ik ga gelijk naar huis, dan kan ik nog wat van het voetballen zien. Toch wel blij dat ik nog even was geweest, het was best een leuke ronde. Maar eens kijken wat er volgend weekend op het programma staat. Wellicht de Knotwilgenloop in Woerden of de Polderloop in Hazerswoude

Groet uit Schoorl Run

11 februari 2018
Schoorl


Na de bijna marathon van gisterenavond die niet helemaal was wat ik ervan gehoopt had door een val en verkeerd gelopen te hebben had ik door wat rustiger aan te doen en een massage na afloop stilletjes de hoop om vandaag toch een stukje met Ina mee te lopen.
We hebben ons ingeschreven voor de Groet uit Schoorl Run, de 30 kilometer.
Ina wilde deze graag lopen, ik in eerste instantie ook, maar ik liep liever in Bergschenhoek en allebei kan nu eenmaal niet..........toch ?
Ik kom om 00.30 uur thuis uit Bergschenhoek, ga nog even zitten en pak wat spullen voor de zondag naar Schoorl.
Om 1.30 ga ik naar bed en de wekker op 7.45 uur.
Om 8.30 ben ik al bij Ina met de Fiat Ducato. We willen de fietsen meenemen om vanaf Bergen naar Schoorl te fietsen, dan zijn we de file mis en ik heb de fiets ook nodig om Ina te begeleiden onderweg.
Ina heeft me al een beetje door en zegt, ga je fietsen of toch lopen ?
Ehhhhhh, proberen om een stuk mee te lopen zeg ik eerlijk, we gaan het wel zien. Mafkees klinkt het uit Ina's mond. Het is ook een beetje gekkenwerk, ook nog nooit gelopen een dag na de marathon. We gaan het zien.
Door de drukte onderweg komen we toch vrij laat aan in de buurt van Bergen, dat gaan we wellicht niet op tijd halen, daarom maar wat verder doorrijden naar Schoorldam. We kleden ons om in de laadruimte van de bus, dat is toch wel lekker. We hebben dit de eerste keer gedaan bij de trail in Nijmegen en dat is goed bevallen.
We pakken nu de fiets en gaan op weg naar Schoorl. Dat gaat allemaal prima en als we arriveren is het 10.30 uur en hebben we nog een half uur tot aan de start van 11.00 uur. Tijd om even naar het toilet te gaan en ons gereed te maken. Diverse dixy's afzoeken naar toiletpapier, bij de meeste was het op, maar dat is toch gelukt, er was nog net een restant te vinden.
Onderweg zien we Walter de Ling nog uit Vlaardingen, een loper die ik heb leren kennen bij de opname van de film "De Marathon" waarin ik net als hij figurant was. Van Avantri zullen er weinig lopers zijn. Stefanie Lorwa zou ook de 30 kilometer gaan lopen samen met haar man en vader Jerry loopt de 10, verder niemand voor zover ik weet. Veel kiezen voor de 10 van Roodenburg, maar dat parcours trekt ons niet erg en ook de afstand niet.
Nog even wat rek en strekoefeningen. Ik voel de beentjes wel en ook de val heeft me geen goed gedaan, maar ik wil het toch gaan proberen een tijdje vol te houden.

Na het startschot duurt het nog 10 minuten voor we zelf over de start komen, het is druk, dat is wel minder, maar de omgeving maakt veel goed.
Als we over de start gaan zet Ina al meteen een flinke versnelling in en heb ik moeite om haar te volgen. Ik dacht vandaag een rustige 6 minuten per kilometer of iets langzamer te kunnen lopen, maar de eerste kilometer gaat al in 5.35
Ik laat al een gaatje vallen en moet alle zeilen bijzetten om de stramme beentjes een versnelling hoger te laten lopen. Dit lukt en we lopen nu samen verder. De benen beginnen een beetje te wennen, al zijn ze nog wel zwaar. Kilometer 2 gaat in 5.42 gevolgd door een 5.32 en 5.35 , daarna volgt de eerste drankpost en een kilometertijd van 6.03 , de doorkomst op de 5 is 28.28
Het gaat eigenlijk best lekker, maar dit ga ik zeker niet volhouden weet ik al. Na 2x een 5.38 volgt de eerste plaspauze. Ina moet en ik ga zelf ook gelijk even, je kan het maar beter even kwijt zijn.
Na de drankpost weer een 5.36 en dan drankpost 2. De 10 kilometer gaat in 58.31 inclusief een plaspauze en twee verzorgingsposten. Het gaat wel erg snel allemaal.
Het parcours is inmiddels heuvelachtiger geworden, we gaan richting duinen en we hebben ook pal wind tegen. Kilometer 15 is weer een plasstop voor Ina en ik kan meteen even bijkomen. De beentjes voelen nu loodzwaar aan, de marathon van gisterenavond laat zich nu goed gelden. Ik zeg nog even niets tegen Ina en zie dat we de 15 kilometer doorkomen in 1.30.01 na de tweede plaspauze en derde verzorgingspost, keurig hoor. Ina gaat er alweer vandoor en ik krijg wederom moeite met volgen, ik begin te kraken. Ik verman mezelf en sluit weer aan zo goed en kwaad als ik kan, maar bij 18 kilometer geef ik aan dat Ina in haar eentje door moet en dat ik het voor gezien hou, ik stop bij de 21, dan zijn we weer bij de sporthal, het laatste rondje van 9 hoeft van mij niet meer, het is goed geweest.
Ina knikt en gaat door, ik zak ver terug en wandel af en toe een stukje om de benen wat rust te geven.
De kilometertijden zijn inmiddels door het wandelen opgelopen tot rond de 7 minuten.
Als ik eindelijk bij de 21 ben in 2.09.10 blijkt dat ik nog genoeg tijd over heb voor de laatste 9 kilometer. Stukje hard, stukje wandelen en dat doseren, dan moet ik dat makkelijk redden binnen de limiet van 3 uur 30, opgeven staat niet in mijn woordenboek, al zou dat vaak wel veel verstandiger zijn.
Ik kom Walter de Ling weer tegen onderweg die me aan staat te moedigen.
Als ik rond de 25 kilometer ben zie ik vanaf de andere kant lopers terugkomen vanaf een keerpunt en zie ineens Stefanie lopen met haar man Micha. Stefanie en ik pakken elkaar beet en maken een pirouette, terwijl de andere lopers verbazend kijken, daarna vervolgen we elk onze route, ik heen, Stefanie en Micha al op de weg terug. Ze zitten dus al voor Ina, dat is knap zeg.
Een klein stukje daarachter kom ik Ina tegen, die loopt nog prima en is verbaasd dat ze mij ineens nog ziet lopen. Mafkees klinkt het wederom. Aardig hoor.
De 25 kilometer gaat in 2.38.26 , het valt nog niet eens tegen al zitten de kilometertijden inmiddels wel ruim boven de 7 minuten.
Nog even een laatste drankpost en dan op weg naar de finish. Het is stuivertje wisselen met lopers uit de achterhoede, maar als ik de finish zie zet ik nog iets aan om net onder de 3.15 uit te komen en dat lukt in 3.14.57 waar Ina me al op staat te wachten.
Ina liep een keurige 3.00.50 , wederom een gemiddelde van 6 minuten per kilometer en dat inclusief twee sanitaire stops.
Stefanie en Micha noteren 3.05.37 en zaten toch achter Ina, maar waren veel eerder gestart.
Bij de finish ontvang ik een flesje energiedrank en een lichtblauwe handdoek. We wandelen even naar de sporthal waar ik even moet gaan liggen, de benen willen niet meer. Er komen al mensen aanlopen van de organisatie en sommeren me om niet op de koude vloer te gaan liggen, maar dat valt mee. Even blijven liggen, dan trekt alles vanzelf wel weer weg. Mijn linker heup doet ook flink zeer, dat moet van de val van gisterenavond zijn. Balen, maar dat gaat ook wel weer over. Het is toch gelukt, al is het jammer dat ik niet bij Ina kon blijven, dan had ik haar wellicht nog kunnen helpen om net onder die magische 3 uur te komen. Wie weet een volgende keer.
Jerry Belt, de vader van Stefanie en zijn vrouw zijn ook in de sporthal, Jerry begeeft zich naar de start voor zijn 10 kilometer, hij heeft net als wij goed weer. Wel fris en winderig, maar droog.
Weer wat bijgekomen pakken we het fietsje weer terug naar de Fiat Ducato en sluiten daarna aan achterin de file. Onderweg stoppen we nog even bij een McDonalds. Ina voor een bakkie, ik voor een patatje, daarna gaat de reis voorspoedig en zijn we voor 18.00 uur weer thuis. Het was weer een topdag. 

ZoekenWebsite sponsors