Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

Koning van Spanje Trail

06 mei 2018
Gulpen


Na de mooie nighttrail van vrijdagavond best wel reactie gehad van de achillespees en zaterdag de hele middag door Maastricht gewandeld met aansluitend wat eten en een bioscoopje met Ina en de meiden, daarna op zondag weer bijtijds op, want vandaag wacht ons de Koning van Spanje Trail. Het is snikheet vandaag en het is maar goed dat we de loop om hebben gezet van 43 naar 23 kilometer.
De meiden rijden met ons mee en gaan naast de startlocatie naar het zwembad waar wij naar de loop ook heen gaan, wij parkeren de auto en wandelen naar de start. Het is al een gezellige drukte van jewelste en ik zie ook al vrij snel Hans Rietveld staan waar ik even mee praat.
Ik moet nodig naar het toilet maar de rijen zijn erg lang en binnen is het toilet afgesloten, het zal een dixi moeten worden, maar eer ik aan de beurt ben is de start al geweest. Naast de dixi's staat een pak toiletpapier. Snel een stuk eraf halen en de bosjes opzoeken dan maar en daardoor net op tijd voor de start.
Ik ga vandaag samen met Ina lopen, genieten en rustig aan doen met die warmte. Langs de kant zien we Piet en Aria staan, dat is vreemd ? Piet had toch al weg moeten zijn ? Achteraf hoorde ik dat Piet samen met Aria de korte afstand heeft gelopen omdat het zaterdag niet goed was gegaan. Het is dit weekend ook wel heel warm.

Al meteen na de start volgt een weiland en gaan we linksaf een steile helling op. Onderdaan de helling staat de welbekende doedelzakspeler waar ik even een foto van maak, Ina loopt door. Een aantal keren stopt de achterhoede bij versmallingen en trapjes, maar dat maakt ons niet zo veel uit, we hebben geen haast, al is de limiet best krap met die warmte, die is maar 3 uur. Achteraan lopen 2 dames die fungeren als bezem wagen/bezemlopers, daar moeten we dus voor zien te blijven.
Gestaag tellen we de kilometers af, ik heb een rugzakje om met water waar we beiden van drinken, dat is gene overbodige luxe, die is hard nodig.
Onderweg toch ook weer een aantal bekenden van de film De Marathon waarin ik samen met hen als figurant heb gespeeld. Nog even een keer plassen, veel foto's maken en genieten van het mooie landschap, het is hier fenomenaal.
Het gaat steeds warmer en warmer worden en we gaan het nog rustiger aan doen. Als we eindelijk bij de enige drankpost komen nemen we pauze. We eten daar wat van de vele zaken die daar te vinden zijn zoals winegums, rozijnen, banaan, sinaasappel, etc. Maar het belangrijkste is het bijvullen van de waterzak, die was verdampt, we liepen op de laatste druppels. Nog een glaasje cola toe en we gaan weer op pad.
Inmiddels zijn we ingehaald door de bezemlopers. We hebben geen zin om nu als ene gek te proberen ze weer in te halen, dan maar te laat binnen. Achter ons lopen nog genoeg anderen die er langer over gaan doen.
We vervolgen de mooie route . Er volgt een laatste klim naar de camping boven en daarna nog een snelle afdaling naar de finish. In de laatste kilometer komen we Reggie, Argen, Piet en Aria nog tegen en stoppen even om met hen te praten, ook zie ik even later Carola Koppe langs de kant staan. Carola heeft alleen gisteren gelopen en is nu supporter van Nico.
We komen over de finish in 3 uur 12 en Ina verwacht een alcohol vrij biertje, maar niets dus, alles tegen betaling, ook mijn vlaai is er niet, is tevens te verkrijgen tegen betaling. Wel ontvangen we een mooie medaille.
Als we even bij de finish staan hoor ik ineens mijn naam en draai me om, het is Dineke van Nooten die daar druk aan het masseren is met haar team en ook nog eens de soepele benen van Pascal van Norden onder handen aan het nemen is. Deze topper liep bijna iedereen zoek op de 43 kilometer en heeft ook nog eens super soepele kuiten, wat een klasbak is dat toch, onvoorstelbaar. Een knappe tweede plaats achter winnaar Merlijn Meens was zijn deel.
We kletsen wat met Dineke en Pascal, kleden ons snel om en gaan naar de meiden in het zwembad, daarna weer terug naar ons huisje.
Het is echt een heerlijk weekend op deze manier, we hebben genoten.


Nighttrail Koning van Spanje

04 mei 2018
Gulpen


Dit weekend een weekend waar we lang naar uit hebben gekeken. Met we bedoel ik dan Ina, haar meiden en ik. We gaan met 5 dames en 1 man op stap naar Gulpen voor de Koning van Spanje Trail maar met elkaar ook een leuk weekend beleven met een dagje Maastricht, zwembad, etc, we hebben er zin in.

Op vrijdag 4 mei rijden we in eerste instantie met de dochters Patricia en Sarah naar ons geboekte huisje van Roompot in Schin op Geul, een mooi park met mooi uitzicht. De dichters Kim en Esther komen vanavond, Kim moet nog werken.
We zijn netjes op tijd, laden de spullen uit en rijden nog even naar Gulpen voor wat boodschappen. We rijden nog even een rondje door de mooie omgeving en nemen gelijk een kijkje bij de start waar ik vanavond naartoe moet.
We eten wat waarna ik alleen naar de startlocatie ga en de auto een plekje weet te geven, het is al best druk.

Daar aangekomen meld ik me op het gezellige plein met kraampjes, startnummeruitgave en catering. Al meteen zie ik tal van bekenden van Avantri, Michel de Langen en zijn vrouw Kitty, Aria en Piet Wuijster, Nico en Carola Koppe, Argen en Reggy van Rijk. Michel, Piet en Nico gaan de ultimate rennen, het hele weekend, dat doe ik niet. Vanavond de Nighttrail van 17 kilometer die achteraf 17,9 bleek te zijn en zondag de ruim 23. Aanvankelijk zouden Ina en ik op zondag de 43 gaan doen, maar gezien de warmte dit weekend, mijn blessure en de wachtende dames was het een wijze beslissing om die terug te brengen naar 23 kilometer.

Met een aardige groep starten we en ik ben al gelijk in mijn element. Ik start aanvankelijk nog rustig vanwege de pijn in mijn achillespees, maar als die warm is wordt de pijn minder en kan ik wat versnellen. Het gaat lekker en ook de temperatuur is prima om te lopen. Van een Nighttrail is in het begin nog geen sprake, het is nog licht, al is het in het bos al wel wat donkerder. Door de vele ongelijke maar mooie heuvels begin ik toch veel last van mijn rechter achillespees te krijgen en wandel bergop wat stukjes. Op zo'n 5 km voor de finish halen Michel en Nico me in, ik probeer op het vlakke te volgen, dat gaat goed, maar zodra het omhoog gaat voel ik de steken weer en ga weer wandelen. Is balen, deze blessure duurt al lang en zal nog wel even duren, ik vrees voor de Ultraloop in Salzburg op 16 juni.
Nico en Michel zijn uiteindelijk een minuut eerder bij de finish, maar ik ben nog best wel tevreden en heb vooral genoten. Bij de finish praten we nog even kort met elkaar, er staat geen alcohol vrij bier of Limburgse vlaai op ons te wachten deze keer, nu is dat tegen betaling verkrijgbaar, ook geen medaille, wel een leuke buff.
Ik ga snel nog even naar de startnummertafel om de loop van Ina en mij van zondag om te zetten van 43 naar 23, er werd bij de start omgeroepen dat dit kon na afloop van de race. Daar aangekomen bleek alles al opgeruimd de laptop werd toch tevoorschijn gehaald en het werd geregeld.
Als ik terugloop naar de finish zijn de anderen verdwenen en is het daar donker en erg rustig. Ik ga terug naar de auto en als ik zit hoor ik de speaker de aankomst van Piet Wuijster melden, Piet heeft het rustig aan gedaan, maar hij heeft natuurlijk nog twee zware etappes te gaan op zaterdag en zondag.
Ik ga terug naar ons huisje in Schin op Geul waar Kim en Esther inmiddels zijn aangekomen en we hebben nog een gezellige avond met elkaar waarna we gaan slapen.

Omloop van Noordwijkerhout

29 april 2018
Noordwijkerhout


Vandaag wederom een loopje. De blessure zet me doordeweeks op non actief zodat ik in het weekend wel in staat ben om wat te doen. Om aan de kilometers te komen zie ik de training bij Avantri ondanks de gezelligheid dan niet zitten, dat zijn er dan zo rond de 10 en voor mijn vaak belastende oefeningen voor de achillespees, daarom maar weer een loop opgezocht.
Deze keer wordt dat de Omloop van Noordwijkerhout, de laatste loop van de Zorg en Zekerheid loopserie waarvan Ina en ik ook al de Braassemloop hebben gelopen.
Ik ga gezellig met Ina en Aad op pad. We lopen daar alle drie de halve marathon. Het is een mooie omgeving en een leuk parcours om te lopen met zelfs een beklimming onverhard in het parcours werd ons beloofd, een pittig klimmetje zegt men, al hebben we natuurlijk al wel het één en ander meegemaakt.
We komen met de auto aan net buiten Noordwijkerhout en moeten die op het industrieterrein zetten, een pendelbusje brengt ons dan naar de startlocatie en sporthal aldaar.
We zijn netjes op tijd en hebben alle tijd om ons om te kleden en een praatje te maken met andere lopers. Ik zie ook hier weer enkele bekenden.
We hebben besloten dat we allemaal ons eigen tempo gaan lopen, eens zien waar dat op uitkomt. Mert mijn blessure moet ik dat eerst nog maar eens zien, Aad heeft weinig kilometers in de benen en een halve is al best ver in dit stadium.
Ik ga weg op het schema 1.40 uur en start dan ook na een pijnlijke eerste kilometer ivm de ontsteking in de achillespees in het beoogde tempo. Het is in het begin best druk, maar kilometer in gaat in 4.43, de eerste 5 in 23.30 inclusief het leuke klimmetje. Het was best een pittig klimmetje maar niet erg lang. Aad ben ik al kwijt vanaf kilometer 1 en ook Ina loopt haar eigen tempo, ik ben benieuwd naar hun loop vandaag.
Na 10 kilometer merk ik dat het niet mee gaat vallen om op 1.40 uit te komen. Met de vele stukken vals plat door de duinen en toch ook mijn achillespees moet ik iets terug in tempo. De 10 gaat nog wel net boven de 47.30, de doeltijd, maar dit ga ik niet volhouden tot het einde. Bij 12 kilometer ziet ik precies op een tempo van 4.45 gemiddeld, maar daarna zakt het tempo af en loop ik de kilometers rond de 5 minuten, gelukkig stort ik niet in. Het is heerlijk weer om te rennen en de mooie omgeving maakt dat dit een erg mooie halve marathon is, ik geniet dan ook met volle teugen.
Als ik in 1.42.18 over de finish kom trek ik mijn shirt uit, ik heb het warm en zoek afkoeling. Snel naar de kleedkamer en mijn telefoon halen om foto's van Aad en Ina te maken als ze over de finish komen.
Als ik de sporthal weer uit wil lopen komt Aad al binnen gewandeld. Die heb ik dus helaas gemist. Aad was veel sneller dan ik had verwacht en zat minder dan 3 minuten achter me in 1.45 rond. Geweldig goed gedaan, maar jammer dat ik nu geen foto kon maken. Dan maar wachten op Ina. De laatste halve met Ina die ik samen liep ging net onder de 2.06, een gemiddelde van 6 minuten per kilometer, de verwachting is dan ook een tijd rond de 2.05 nu. Aad en ik staan in de aanslag om foto's te maken. Als Ina er aan komt valt me op dat ze nog steeds een goed tempo heeft en niet vermoeid oogt. Uiteindelijk blijkt het ook nog eens een prachtig PR te zijn in 2.00.59 en lijkt het een kwestie van tijd te zijn dat Ina onder die 2 uur gaat duiken. Super gedaan.
We douchen even en nemen daarna nog een bakje koffie waarna een pendelbusje ons weer naar het industrieterrein brengt waar onze auto staat geparkeerd. Het was weer een heerlijk en gezellig uitje.

Wedstrijd

10 mei 2018
Omgeving


Nee verwacht van mij geen wedstrijdverslag, die tijd is voorbij. Maar na een dag vol met Atletiekwedstrijden viel mij op dat wij Avantri deelnemers nauwelijks meer herkennen. In Lekkerkerk de traditionele loop op Hemelvaartsdag. Even naar de uitslag en de foto's gekeken. Shirts met de gratis reclame en oerlelijke kleuren waarvan je pijn in je ogen krijgt. En gelukkig ook nog een paar met het mooie tenue van Avantri. Top Robert, Mischa en Vincent, maar een minpunt voor de andere lopers en loopsters. Nee dan het wielrennen daarna alle deelnemers in het tenue van hun club of sponsor. In Gouda was het gelukkig wat beter, een compliment voor Carolien, Jeroen, Dennis en Xander in hun Avantri-tenue. Wat een verademing bij de prachtige jeugdwedstrijden in Gorinchem. Genoten van diverse wedstrijden van mijn kleinzoon Finn. Maar dat niet alleen. Van verre was te zien wie er aan het lopen, springen of werpen waren. ALLE jongens en meiden in hun prachtige clubkleuren overal te herkennen. De geweldige sportiviteit onderling. Zo dichtbij en jammergenoeg geen enkele A.B.C.of D-junior van Avantri. Maar misschien ligt het aan mij. Mijn eerste selfie dateert al van ruim 50 jaar geleden, Ad met zijn eerste auto die stond stil, de groene eend. Tijdens wedstrijden had ik daar geen tijd voor. Daarom ben ik nog steeds trots op mijn 10 km tijd op de weg 35,25 en dat zonder talent. 
Ad Verhoeff, al ruim 50 jaar drager van het Avantri-tenue

Braassemloop

15 april 2018
Roelofarendsveen


Na de geslaagde Gouwebosloop in Waddinxveen waarbij de benen toch al weer vrij goed voelden maar op zoek naar een leuke loop. Trainen is leuk en gezellig, maar een loopje is me toch liever Geen rare oefeningen, sprongetjes ed, die zorgen voor allerlei ongemakken en blessures waar MIJN lijf niet tegen bestand is. Gewoon rennen is heel blijven. Ook afstanden maken met het oog op het avontuur straks in juni bij Salzburg is hoog nodig.

De keuze viel vandaag op de Braassemloop in Roelofarendsveen, een loop die ik in het verleden jaarlijks liep, maar al jaren niet meer heb gelopen. destijds was de langste afstand 20 kilometer, nu is het een halve marathon.
Ina heeft ook wel zin om weer wat te lopen na de marathon, maar een halve is dan net te ver, Ina kiest voor de 10 kilometer.
We rijden naar Roelofarendsveen en ik weet nog ongeveer waar het destijds was. Inmiddels is er links en rechts veel bijgebouwd merk ik al, maar toch weet ik het parkeerterrein nabij sporthal De Treffers te vinden. Overal zien we al lopers die zich klaar maken voor één van de afstanden, te weten een 5, een 10 of de halve marathon.
De loop is de voorlaatste loop van de Zorg en Zekerheid loopserie, daarom ook is het erg druk. Ik zie al tal van bekenden staan waaronder Frans Woerden. Het is zonnig weer en het zal dan ook best warm gaan worden. Niet te gek doen vandaag, gewoon lekker lopen en heel blijven.
De halve marathon start om 11.00 uur, de 10 van Ina start om 11.20 uur.
We lopen samen naar de start, komen nog wat bekenden tegen waar we een praatje mee maken waarna ik me naar de start begeef.
Welk tempo ga ik lopen ?
Best lastig nu. Afgelopen donderdag koos ik voor een tempo van 5 minuten per kilometer, maar het is nu veel langer. Toch maar weg gaan op dat tempo, ik kan altijd nog terug.

De eerste 5 gaan heerlijk. Het is nog betrekkelijk koel, het zonnetje is even weg en we lopen langs de Braassem, dat geeft een prachtig uitzicht en maakt alles erg mooi en aangenaam. Ik kom door in 24.11 , bij de drankpost even drinken en een bekertje water over mijn hoofd gooien. Een dame die me net inhaalde roept gelijk, jeetje, dat had ik ook moeten doen, maar ze was te laat.
Na 7 kilometer haal ik Frans Woerden in. Frans loopt normaal veel sneller maar heeft al een tijdje last van hartritmestoornissen.
We lopen een paar kilometer samen op en ik merk dat de kilometertijden op gaan lopen nu ik samen met Frans loop. Nog even wat drinken bij de 10 kilometer die ik loop in 48.54 , dan maar alleen verder.
We verlaten nu het water en komen tussen de kassen te lopen. Het zonnetje is inmiddels fel gaan schijnen en met de weerkaatsing van het glas van de kassen is de lol er al snel af. Ik merk dat ik een soort van "knak". Cor en zon gaat niet samen, dat zit tussen mijn oren en al meteen zakt het tempo. Met veel gesjok en een lager tempo weet ik de 15 toch nog door te komen in 1.14.03 , nog steeds onder het tempo van 5 minuten per kilometer, maar dat gaat met deze zon nooit stand houden.
Kilometer 16 gaat al in 5.19 , kilometer 17 in 5.35 en 18 zelfs in 6.06 inclusief drankpost. De gang is er helemaal uit. Ik geniet onderweg van een Oldtimerrit. Tal van mooie oude modellen komt voorbij gereden met een soort Rallyeschildje op de neus.
Frans Woerden is me inmiddels al lang weer voorbij gelopen net als menig andere loper, die hebben blijkbaar minder last van de zon.
Ineens gaat de zon weg achter een grote wolk en gaat in mijn koppie de knop om. Zon weg, dan gaat het weer lijkt het en mijn tempo gaat weer omhoog. De kilometertijden blijven nu weer net boven de 5 minuten hangen en ik kom uiteindelijk binnen in een nette 1.47.11 , slechts een minuut achter Frans Woerden. Als ik de laatste bocht om kom naar de finish staat Ina al op me te wachten en maakt een paar foto's.
We ontvangen een flesje drinken bij de finish en een bosje tulpen waarna we weer terug wandelen naar de sporthal. Even opfrissen, omkleden, kletsen met andere lopers en dan op het gemak weer naar huis na een geslaagde Braassemloop. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. 

ZoekenWebsite sponsors