Avantri Meerkampen: afzien én genieten

 

⢠Marillion Zwijnenburg (m) in actie op de 100 meter horden.

SCHOONHOVEN • André Faesen en Marjolein Bolten schreven dit weekend in Schoonhoven bij de senioren de Avantri Meerkampen op hun naam. Bij de vrouwen speelden de thuisatleten Marillion Zwijnenburg en Carolien de Pater geen hoofdrol.
Terwijl de toppers zich focusten op hun onderdelen, dartelde het merendeel van de atleten gezellig in de rondte en vermaakte zich met familie en vrienden.
De Pater verbeterde zich op het openingsnummer -de 100 meter horden- tot 20.92 sec. Haar tijd bleef echter flink achter bij Marjolein Bolten (15.08) en Samyre Wieles (15.18). "Ik train bijna nooit op dit onderdeel," aldus De Pater. "Kogelstoten en discuswerpen doe ik het liefst. De rest zie ik als een leuke afwisseling."
Marillion Zwijnenburg (18.55) 'zweeft' een beetje tussen de toppers en rodelantaarndrager in. Vroeger was zij een fanatiek meerkampster, maar door haar werk als leerkracht natuur-/scheikunde en het begeleiden en trainen van de Avantri-jeugd, zijn de resultaten minder geworden.
"Mijn springnummers zijn te slecht om mee te draaien in de top," erkent de 26-jarige Schoonhovense atlete. "Op dit moment doe ik mee voor de gezelligheid. Op kogel sla ik geen gek figuur, maar op de zes andere onderdelen val ik nauwelijks op. Ik haal mijn plezier uit het trainen van de jeugd. Dit weekeinde had ik 15 pupillen op de stormbaan rondlopen, die ik zo goed mogelijk motiveerde. Overdag zie ik sommige terug in de klas op het Schoonhovens College en zeggen ze mevrouw Zwijnenburg tegen mij. 's Avonds op de atletiekbaan ben ik gewoon Marillion."
De Avantri Meerkampen vinden al ruim een halve eeuw plaats en waren een vervolg op de Ammerstolse tienkampen, die abrupt eindigden toen er geen plaats meer was voor de accommodatie van de Ammerstolse atletiekvereniging. Atleten uit het hele land weten de Schoonhovense stormbaan te vinden. DAV Kronos uit Enschede schreef met een team van 12 atleten in. Deze studentenatletiekvereniging zocht een laagdrempelige meerkamp, waar naast presteren ook ruimte is voor gezelligheid.
"Dankzij het prachtige weer lukt dat prima," zegt Marjolein Bolten, die op de meerkamp tot de nationale top behoort. "Een aantal atleten, onder wie mijn persoontje, doen mee voor de winst. De rest doet ervaring op, want we trainen vier keer per week op alle onderdelen. We overnachten in tentjes op het middenterrein, dus gezellig wordt het sowieso."
Bolten had geduchte concurrentie van Samyre Wieles van AV Altis. Op de afsluitende 800 meter wist Bolten (4641 pnt.) op zondag in de buurt te blijven van Wieles, die met een totaal van 4562 punten de tweede plaats pakte. Marillion Zwijnenburg (3084 pnt.) klasseerde zich als vijfde. Bij de mannen scoorde André Faesen 4952 punten en daar kwam Kronos-atleet Roy van Zijl (4823 pnt.) niet aan.

Wim Kroone

ZoekenWebsite sponsors