Dropping geslaagd!
Op vrijdagavond 19 september 2014 verzamelden 23 moedige Avantrianen zich op het Outdoor Centrum Nunspeet (OCN) voor een nachtelijk avontuur. Getooid en gewapend tegen het grote, boze bos werden na instructie vier groepen geformeerd, die afzonderlijk met een legervoertuig tussen 21.00-21.45 uur werden gedropt. OCN bracht vanaf het begin aan dat er onderlinge strijd zou ontstaan tussen de groepen. Fanatiek stortten alle deelnemers zich op de eerste opdracht om het zogenaamde ”overlevingstasje” op een Hans Kazan-achtige wijze te bevrijden van een toverkoord. De groep die dit kunstje als eerste onder de knie had, werd als eerste weggevoerd naar de drop-plek.
In het overlevingstasje zaten de aanwijzingen, die we strikt moesten hanteren om terug te kunnen keren naar OCN, vooral om verdwalen en dolen in het bos te voorkomen. Het begon allemaal met het juist instellen van het GPS-apparaat. Via de GPS kregen we de opdracht om een way-point (gps-coördinatenpunt op de kaart) op te sporen. Dilemma was hierbij om te kiezen voor een zo’n kort mogelijke route, die nog enigszins begaanbaar is. Soms liepen de groepen of vooruit geschoven posten vast in bramenstruiken of onbegaanbaar terrein. Het avontuur bestond uit vallen en opstaan, verkennen en uitproberen, waarbij het samenwerken en overleggen cruciaal was!
Eenmaal op een way-point aangekomen was het zaak om de opdracht te vinden. Zoeken achter iedere boom of onder een struik. De opdrachten waren in raadselvorm weggeschreven. Bepaald niet eenvoudig met altijd addertjes onder het gras. Wie bedenkt nou zoiets als; “1,5 kip legt 1,5 ei in 1,5 dag, voer in je GPS het antwoord in hoeveel dagen 1 kip 1 dozijn eieren legt”. Het was een kwestie van secuur lezen, nauwkeurig de opdracht ontrafelen, analyseren …. én dan met elkaar komen tot het meest juist antwoord. Vervolgens werd het meest juiste antwoord ingevoerd in het GPS-apparaat, die het volgende way-point doorrekende en aangaf in het display. Daar, met soms onmogelijke routes, aangekomen bleek of het way-point de juiste of onjuiste was. Een fout raadselantwoord leidde tot een foutief way-point! Dit kwam bij 3 van de 4 groepen voor en kregen daardoor strafkilometers te maken door het bos.
Zo bestond de dropping uit 6 raadsels die leidden naar 6 way-points, waarvan de laatste uitkwam bij OCN waar het kampvuur knetterde en waar de soep en brood welkom was. De theoretisch kortste route was 5,3 kilometer. Onze groepen deden het redelijk goed en zaten tussen de 9 en de 11 kilometer. De winnende Avantri-groep (combi van snelste tijd en kortste route) werkte doordacht aan de opdrachten, slim en doortastend. De koppen achter dit brein zijn: Els-Saskia-Alexandra-Nicky-Robert en Jeroen. Strategisch had men o.a. in deze groep de mannen als verkenner ingezet om afgelegde meters van het GPS-apparaat te sparen. Verreweg de minste groep overtrad de tijdslimiet en moest met het legervoertuig opgehaald worden. Pijnlijk voor deze losers om aan te sluiten bij het kampvuur, waar de andere drie groepen al lange tijd aan de hapjes en drankjes zaten.
Opgetogen en met een goed moraal vertrokken we rond half twee uit Nunspeet richting Schoonhoven. Het was een mooie ervaring deze dropping als onderdeel van het jubileumprogramma.
Zoeken
Website sponsors
Meer nieuws
-
18 februari 2025:
OpSchoondag Avantri -
23 december 2024:
Verslag tweede Avantrianen-avond -
12 december 2024:
Starterscursus januari 2025