Parkloop prooi voor Jaco van Buren

• De drie koplopers. (foto: wijntjesfotografie.nl)

 

SCHOONHOVEN • Tegen het vlakke tempo van Jaco van Buren uit Stolwijk was tijdens de Parkloop van Avantri geen kruid gewassen.
De triatleet uit Stolwijk had even moeite om in het ritme te komen, maar rekende daarna overtuigend af met zijn concurrenten Jorrit Slaman (Bergambacht) en Cornelis Verboom (Krimpen aan den IJssel). Van Buren kwam in 35.17 over de finish.
"Ik had vandaag goede benen", gaf Van Buren na afloop aan. "Al schrok ik wel van het tempo dat Slaman en Verboom in het begin aanhielden. Gelukkig namen ze na een paar kilometer gas terug. Ik ben geen loper die voortdurend accelereert. Meer een diesel. Uiteindelijk kon ik wegkomen en alleen finishen."
De atleet uit Stolwijk miste enkele wedstrijden vanwege griep, maar merkte dat met de conditie niets mis is. Hij bereidt zich voor op de NK halve triatlon in Nieuwkoop in mei. Slaman maakte indruk door zijn onverzettelijkheid. Hij werd tweede in 35.37. Hoewel Verboom hem op de hielen zat en in de laatste ronde dreigde op te rukken naar de tweede plaats, gaf Slaman geen meter prijs.
"Ik kon nog een versnelling plaatsen. Toen haakte Cornelis af. Ik ben daarom wel tevreden over mijn prestatie."
Verboom hoopte op een hogere notering, maar had niet de macht om de Parkloop op zijn naam te schrijven. "Ik train nu iets te weinig om voluit te kunnen gaan." Hij eindigde als derde in 35.44.
Bij de dames ging Rosanne Teeuwen uit Krimpen aan den IJssel als eerste over de streep in 42.19. De vijf kilometer werd gewonnen door Vincent Bloem in 17.14. Bij de dames ging de zege naar Daphne Lamboo in 21.53.

Pieter van der Laan

Zoeken



Website sponsors