Tweede plaats Branco van Driest

Schoonhoven • B-junior Branco van Driest verbaasde zichzelf tijdens de meerkamp van Avantri. De 16-jarige Schoonhovenaar eindigde op de tweede plaats en verbeterde en pas­sant enkele persoonlijke baanrecords.

“Een prima prestatie”, meende trainer Rob Zwijnenburg. “En er zit meer in.” Van Driest beaamde dat. Hij richt zich sinds kort op de meerkamp en merkte dat hij zelfs zonder training behoorlijke resultaten boekt. Op de 400 me­ter liet hij zijn concurrenten achter zich in 53.16. “Ik moet wat serieuzer worden. Dus m’n school afronden en vaker trainen.” Van Driest was niet de enige Avantriaan, die tijdens de twee- daagse meerkamp in de prijzen viel. Daniëlle Wooning won in de meisjes- C 2 categorie, maar zij hoefde slechts met één tegenstander af te rekenen. Haar puntentotaal op de zevenkamp was met 3.646 formidabel. Zeker ais je weet dat het talent met een hardnekkige liesblessure te maken had. Bij de D-pupillen mocht Kees de Ruiter op het podium plaatsnemen. Hij ein­digde op de derde plaats in een veld van zestien deelnemers. De interesse bij de allerjongsten voor de meerkamp was volgens de Avantri-organisatie bemoedigend.
Bij de senioren was Boskoper Justin Kraaijenbrink van AV ‘47 ongenaakbaar op de tienkamp. Met 6.332 pun­ten bleef hij de nummer twee ruim 400 punten voor. Avantriaan Dennis Buijs haakte na zeven onderdelen af met een blessure. Bij de dames zegevierde Myrthe Wiltink met 3.509 pun­ten. Ze bleef de Schoonhovense Marillion Zwijnenburg (3.327 punten) voor. Bij de masters waren er zeges voor Jan- Willem van Heteren en Rietjonkers.

ZoekenWebsite sponsors